Slik bruker du våre pizzadeiger

Hvordan tine pizzaballene?

Pizzaballene kan legges i kjøleskap kvelden før eller på benken samme dag man skal lage pizza. Legger man de på benken samme dag, så trenger de noen timer til tining (ca. 4-5 t). Før tining tar man deigene ut av posen og legger de på et fat med plastfolie over. Enten de tines i kjøleskap eller i romtemperatur, så skal deigen alltid ligge en liten time på benken før de skal i ovnen. Da må man ha plast eller et fuktig håndkle over for å forhindre at det blir skorpe på deigen.

Hvordan forberede deigen?

Det anbefales å strekke/dra deigen ut for å bevare luften best mulig i deigen, men hvis man ikke får dette til i starten, så kan man selvfølgelig bruke kjevle.

Hvordan steke pizzaen?

Dersom man ikke har pizzaovn, så skal man bruke høy varme på stekeovenen (300grader hvis mulig) og fortrinnsvis varme opp brettet før man legger på deigen. Har man pizzasten eller pizzastål, så vil dette selvfølgelig bidra til et enda mer optimalt resultat.

Deigen fungerer også utrolig bra til å lage Calzonepizza eller hvitløksbrød.

Calzonepizza – Deigen strekkes ut på vanlig måte og man legger på fyll før man bretter den til en halvmåne. Trykk så kantene i sammen og pensle over med olivenolje. Stekes på vanlig måte.

Hvitløksbrød – Ta olivenolje, hvitløk, samt litt salt og event. litt urter i en bolle og bruk så stavmikser. Pensle så bunnen med dette og legg på valgfri ost. Smaker herlig alene eller med litt tapenade på.